Startelvan 2018

Startelvan 2018 är tillbaka med ytterligare 1 säsong av Sveriges bästa fantasyspel. Förra säsongen gick utan problem och inga stora förändringar är gjort till årets säsong. Denna säsongen kommer vi försöka använda oss mer av twitter, @Startelvan_se, för att nå ut med mer information och annat intressant.

Denna säsong hoppas vi, med lite hjälp från er, dubbla antalet användare så att vi kommande säsonger kan satsa mer och leverera en ännu bättre produkt! Så kom igen, sprid STARTELVAN.se!!

Vad tror Startelvan.se om fotbollssäsongen 2018?

Startelvan.se kan inte undgå att sätta favoritsstämpeln på urstarka MFF. Efter att tappat en del nyckelspelare har man fyllt på med 3-4 klass-spelare som går in och förstärker laget. Vi ser för oss att MFF är det laget som kommer hålla högst lägstanivå och ro hem en mer jämn allsvenska än 2017.

Bakom MFF har AIK i år gjort en storsatsning. Med sitt "nya" 3-5-2 med tror vi AIK kommer vara ett svårslaget lag som ofta håller nollan.

Efter de två giganterna har vi många lag som kan utmana i toppen. Djurgården som är i cupfinal ser jämna och bra ut. Hammarby såg länge ut att inte bli något topplag men med starka nyförvärv bör de vara med i toppen. BK Häcken ser stabila ut med Andreas Alm och har knappt släppt in mål på försäsongen. Sensationslaget Östersund kommer naturligtvis vara bra, men vad händer med Ghoddos, Sema m fl nästa transferfönster.. Elfsborg och Norrköping har 2 starka trupper tycker vi och ska vara med på övre halvdel.

IFK Göteborg är vi väldigt osäkra på. Ny tränare, nytt spelsystem + höga krav... Har inte heller fått något nyförsvärv som vi tror ska höja laget nåt avsevärt. Kalmar FF har nu haft Bergstrand en längre tid och bör stabilisera sig bakom ovanstående top 9. Örebro, Sundsvall, Sirius är väldigt svårlästa, men bör klara sig undan degradering.

I botten tror vi alla nykomlingar kommer. Dalkurd är väl laget med lite resurser och som har störts potential att överraska 2018. Brommapojkarna har tappat många spelare från ett lysande 2018 och vi tror att de tillsammans med Trelleborg åker ut..

Vilka spelare bör man ha i sitt lag 2018

Om vi ser på favoriterna Malmö FF så tycker vi Traustasson(11.0) intressant ut efter en bra start med många poäng på försäsongen. En offensiv mittfältare som kommer ta fasta situationer. Anfallarna har alla potential att bli skyttekungar, men vem kommer starta? Vi avvaktar några omgångar med att rekommendera MFFs anfallare.

I AIK ser vi främst efter försvarare. De 3 wingbacks lockar naturligtvis. Lindkvist (6.5) och Lundström (6.0) är de vi tror kommer starta säsongen och bör vara populära för de flesta lag.

Djurgården har ett bra lag men frågan är vem kommer göra poängen. Anfallarna är väldigt "billiga"och rekommendationen är att hitta Mrabtis anfallspartner. Blir det Badji (7.0) eller Kadewere (7.0)?

Hammarby tycker vi ser väldigt offensiva ut och vi riktar in oss på offensiva mittfältare och anfallare. Svendsen (8.5) hade en väldigt fin höst 2017 och ser ut att vara given längst upp. Hamad (8.5) blandade och gav i sin första säsong i Hammarby men har en hög poängpotential. Skottvillig och har tagit en del fasta situationer borde göra han aktuell. Vi TROR Paulsen (6.5) denna säsongen kommer spela mittback..

BK Häcken är alltid ett offensivt lag men har denna försäsongen knappt släppt in ett mål. Skiftar mellan 3-5-2 och 4-2-3-1 vilket gör det lite svårt att hitta rätt. Givna wingbacks är J.Andersson (6.0) och Arkivuo (6.0). Irandust (7.0) är en ung kreativ mittfältare som ersatte skadade Farnerud med bravur 2017.

I Östersund hittar vi för dagens mest vala spelare på Startelvan, Sema (9.0) 55%! Kan väl bara hålla med många användare att Sema ser väldigt intressant ut i ett offensivt ÖFK. Spelets dyraste spelare Ghoddos (12.0) tror vi kommer fortsätta leverera poäng. Aiesh (6.5) trodde vi mycket på 2017 men kom aldrig riktigt igång efter en del skador. Spelar han är han ett väldigt prisvärt kap.

Elfsborg har ett väldigt jämnt lag och man vet inte riktigt vem som kommer spela. Given och en bra fantasy spelare är Jebali (10.5). Tar straffar. Lundevall (10.5) och Gustafasson (8.5) är också spelare som tidigare levererat bra i Startelvan.

I Norrköping gillar vi Moberg Karlsson (10.0). Väldigt offensiv mittfältare (nästan anfallare) i ett 3-4-3 system. Skottvillig och väldigt direkt på mål. Eftersom 3-4-3 ofta blir 5 försvarare i försvarsspelet borde någon försvarare vara aktuell ..men vem?

Göteborg har kanske den spelaren som genom åren varit mest populär och som alltid levererar, Salomonsson (7.0). I år har vi ännu större förhoppningar då Salomonsson kommer spela wingback i ett nytt IFK. En back som tar straffar är väl ett måste?

Kalmar går lite under radaren för många användare. Romario (8.5) är den man tittar på när man letar något starkt i KFF. Tar straffar och de flesta fasta situationerna när inte R Elm (6.5) är sugen. Lite intressant tycker vi Söderqvist (6.5) ser ut i anfallet. Har tidigare lyckats i KFF och är en smart djupledslöpare vilket alltid behövs.

Sirius har fått en kreativ och populär spelare i offensiva mittfältaren Eddahri (6.5) från AFC. Poängspelare som kommer få en viktig roll att servera anfallarna. Maholli (6.5) hade några supermatcher i höst efter övergången från BK Häcken och kommer förmodligen starta längst upp i ett offensivt IKS. Ytterliggare en back som måste vara aktuell för de flesta lagen är Arvidsson (5.5). Tar alla fasta situationer!

Besara (7.5) ligger bakom det mesta i Örebro och tar straffar. Står i år som anfallare vilket kan dra ner hans popularitet. I ÖSK tror vi offensiven är bättre än defensiven. 2 andra spelare att hålla ögonen på är yttermittfältarna Rogic (6.5) och Omoh (6.5)

Sundsvall gjorde det godkänt i svenska cupen och ser spännande offensivt ut. Vi tror trion Wilson (6.5), Hallenius (6.5) och Gall (6.0) kommer skapa bekymmer för motståndarna.

Dalkurd kan vi väldigt lite om men en som många har höga förväntningar på är backen Strand (4.5). Ayaz (6.5) har erfarenhet från spel i allsvenskan ochbör vara med och driva laget offensivt. Kan sevärde japanen Sugita (5.5) leverera 2018?

BP har som tidigare skrivit förlorat många bra spelare. In har bl a anfallaren Ajeti (5.5) kommit efter en stark höst i Gefle 2017. Star, snabb djupledslöpande anfallare. Orosmomentet Alm (5.0) har kommit från Landskrona och kan skapa problem.

Tillsammans med BP är Trelleborg det laget dit färst användare vänt sig till. Tungt avbräck på försäsongen då både Camara Jönsson och Håkansson drog på sig skador som förmodligen håller de borta från hela säsongen. Pode (6.0) är ene erfaren spelare som också kan spela anfallare. Islänningen Karlsson (5.5) måste leverera mål om TFF ska klara sig.

LYCKA TILL MED STARTELVAN SÄSONGEN!!


Vill du tippa på matcherna under året finns det flera olika betting sidor som erbjuder bra spel.