Fotbollen firar julafton på Boxing Day

Att det alltid är spännande att följa engelsk fotboll det råder det inget tvivel om. Särskilt intressant är naturligtvis med världens bästa fotboll från Premier League och det extra strålkastarljus som vår egen Zlatan Ibrahimovic kastar över ligan och sitt lag – Manchester United.

Med dagens mäktiga utbud av tv-sända matcher går det att se fotboll nästan varje dag och med enskilda undantag på lördagar så går det att se Premier League-matcherna live. För många supportrar har detta medfört att just lördagar och söndagar har blivit heliga fotbollsdagar. Vad fler och fler dock börjar upptäcka är att England har en hel uppsjö av traditioner i samband med sin älskade fotboll. En av de mest talande och också en av de som fått störst genomslag även hemma i Sverige är den nationella fotbollsdag som spelas på annandag jul och som går under namnet ”Boxing Day”.

Stort spelutbud och mängder av heta odds

Det som gör Boxing Day så speciellt är att då spelar nästan varenda klubb i England fotbollsmatch. De största stjärnorna från Premier League är tillbaka efter julfirandet och matchdagen är början på en intensiv matchperiod. För svenska fans och supportrar som gillar heta matcher med mycket känslor är Boxing Day-fotboll verkligen något att sätta tänderna i. Fotbollsfesten startar vanligtvis tidigt på dagen och håller på till sent in på annandagskvällen.

De många matcherna som spelas skapar också ett guldläge för alla som gillar att spela på sportodds. Då flera matcher av tradition också spelas mellan klassiska lag så brukar det också finnas gott om höga odds och odds på lite udda och speciella marknader. Om du kikar in bland utbudet av Sveriges bästa Premier League odds hos LeoVegas så kommer du att se att det finns det många odds som ger chans till stor avkastning. Det som kan vara bra att ha i åtanke och som kan hjälpa dig på traven när du vill spela på matcherna under Boxing Day är att flera lag med största säkerhet kommer att vila ett antal spelare. Den tuffa matchperioden som bland annat innebär match varannan dag gör att detta är en period då de största stjärnorna ibland startar på bänken. Det kan exempelvis vara smart att ha lite extra koll på, särskilt om du har backat din betting mot att exempelvis laget stora målskytt ska vara med. Med svenska ögon så är det naturligtvis Zlatan du ska kika extra för. Hans medverkan får oftast stor effekt på laget han spelar i. Spelar han inte är det kanske läge att spela på ett odds som går i favör för motståndarlaget?

Dra nytta av underskattning och överodds

Oavsett om du spelar på odds för att du vill sätta lite extra krydda på matchen du tittar på eller om du spelar för att du vill vinna pengar så är det alltid trevligt med odds som sitter. Extra kul är det såklart när oddset är högt och vinstsumman likaså. Kombinationen av dessa är dock inte helt enkelt att spela hem men faktum är att just i samband med Boxing Day så finns det faktiskt väldigt goda chanser att göra just detta. Anledningen till det stavas ”underskattning och överodds”.

Med underskattning menas den brist på tilltro som många oddssättare har till att ett på pappret sämre lag ska kunna prestera bra mot ett på förhand bättre lag. Överodds kommer sedan som en reaktion på detta och du hittar dessa extra höga fotbollsodds när du spelar betting på nätet hos Mr ringo. Även om detta i det normala skulle vara ett helt accepterat och logiskt resonemang är det lite andra spelregler som gäller vid Boxing Day och mellandagarna. Det heta och hektiska spelschemat gör att många lag som på pappret är sämre ser sin chans att på allvar ställa till oreda. De mindre lagen gör vad de kan för att plocka poäng av de stora lagen och man drar nytta av alla faktorer man kan komma på.

En av dessa faktorer är vädret och den negativa påverkan som decembervädret har på fotbollsplanerna. Med en vattensjuk och lerig plan blir det enklare att försvara sig för mindre spelskickliga lag. Förutom vädret är mellandagarna också en period som de sämre lagen ser som väldigt avgörande då det finns chans att snabbt skaffa sig en form och en trend. De kan även spela mer avslappnat med vetskapen om att ett dåligt resultat kan revanscheras inom loppet av någon dag. Man behöver såldes inte spela med farhågan att ett dåligt resultat måste sitta i till nästa helg som i det normala fallet.

Nu vet du lite mer om Boxing Day och hur denna dag som fotbollen firar julafton kan påverka dig och din bettingupplevelse. Vem vet, kanske drar du nytta av dina nya kunskaper redan till årets annandag?